Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Πως οι Baby Boomers,οι Gen Xers και οι Millennials ανταποκρίνονται στη Τεχνολογία και στο Στυλ

Με τα χρόνια έχουμε δει να γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές του πως εμπλέκουμε κοινά από διαφορετικές γενιές. Όμως αυτό που δεν συζητιέται πάντα είναι το πραγματικό περιεχόμενο που  δημιουργείτε πριν από την παρουσίαση σας. Οι Baby Boomers αναβάλουν την συνταξιοδότηση τους και παραμένουν εργαζόμενοι. Οι Millennials εισέρχονται στη σκηνή και ενηλικιώνονται. Και οι Gen Xers , είναι η  γενιά που συμπιέζεται στη μέση. Κάθε γενιά χρησιμοποιεί και αντιδρά στην τεχνολογία της παρουσίασης και στο στυλ διαφορετικά.
Baby Boomers

Οι Baby Boomers είναι η πιο πειθαρχημένη ομάδα, με την μεγαλύτερη διάρκεια προσοχής και μια αίσθηση εθιμοτυπίας και πρωτοκόλλου συναντήσεων. Οι Baby Boomers ενώ θα υποφέρουν από έναν κακό ομιλητή, θα προσπαθήσουν να πάρουν κάτι από την παρουσίαση του επειδή γιατί αυτό είναι  το αναμενόμενο στις δουλειές και στη ζωή. Έχουν μια μεγαλύτερη διάρκεια προσοχής και θα προσπαθήσουν να διαβάζουν μέσω των διαφανειών, εστιάζοντας στο περιεχόμενο που παρουσιάζεται καθώς και στο τι λέει ο ομιλητής. Θα μελετήσουν τις διαφάνειες που παρουσιάζετε και θα σας αναλύσουν ως ομιλητή.
Αποτελούν ένα κρίσιμο, σκεπτόμενο κοινό. Για αυτό και να χρησιμοποιείτε εικόνες και βίντεο ελάχιστα και μόνο για να ενισχύσετε αυτά που λέτε. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργείτε μια ιστορία με σαφή αρχή, μέση και τέλος. Σκεφθείτε μια κωμική σειρά των 70 η οποία ξεκινά με μια καθιερωμένη σκηνή (πλάνο) , έχει σύγκρουση στο μέσο και ωραίο συμπέρασμα- και όλα αυτά να είναι ωραία δεμένα σε ένα 30λεπτο.Σκεφθείτε την ουσία πάνω από το στυλ
Gen X

Δεδομένου του μεγάλου μεγέθους των  γενιών των Baby Boomers  και των Millennial, η γενιά των Gen X  δεν λαμβάνει μεγάλη προσοχή αυτές τις μέρες. Όμως βρίσκονται στις δεκαετίες των 40 και 50, αναλαμβάνοντας ρόλους ηγεσίας στις εταιρίες και στην πολιτική. Αν και δεν το ξέρεις λόγω της μεγάλης προσοχής που δίνουν οι marketers στους Boomers και Millennials, αυτοί είναι εκείνοι που λαμβάνουν  τις αποφάσεις (decision makers) αυτή και την επόμενη δεκαετία.
Οι Gen Xers ενηλικιώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης του Steve Jobs με τον Bill Gates. Νιώθουν πολύ άνετα με τα προγράμματα  Office και το Powerpoint είναι δεύτερη φύση τους. Βασίζονται σε όλα τα χαρακτηριστικά του-κινούμενα σχέδια, εικόνες και βίντεο-και τους αρέσει η γραμμική του μορφή περιγράμματος. Πάντως ακόμη χρειάζονται μια πειστική ιστορία, και θα κοιτούν τις διαφάνειες πίσω από εσένα για να τους βοηθούν να απορροφήσουν αυτά που λέτε. Στα slides σας να χρησιμοποιείτε σαφείς συνοπτικές αναφορές  κουκίδες (bullet  points). Να αποφεύγετε ενωμένες προτάσεις και πεζογραφία. Οι έντονες εικόνες και  τα κινούμενα σχέδια θα βοηθήσουν στο να δώσετε έμφαση σε ένα σημαντικό σημείο. Η χρήση video θα ενδυναμώσει την ιστορία σας. Το στυλ παρουσίασης και τα γραφικά της παρουσίασης ζυγίζουν το ίδιο.
Millennials

Οι Millennials μεγάλωσαν με το Internet, έτσι λοιπόν τα multimedia ( πολυμέσα)  και το multitasking ( οι πολλαπλές παράλληλές εργασίες) είναι η δεύτερη φύση τους. Θα εμφανίζουν πολλές οθόνες στην κινητή τους συσκευή ενώ κάνουν παράλληλα μια άλλη τετριμμένη εργασία όπως ψώνια μαναβικής ή γυμναστική. Από αυτό πηγάζουν και οι εκστρατείες τύπου «Μην γράφετε στο κινητό σας ενώ οδηγείτε». Οι παρουσιάσεις που ταιριάζουν σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να μεταδίδουν μια αίσθηση ενέργειας, και θα πρέπει να βρίσκονται σε κίνηση. Να είστε δημιουργικοί και να αποσπάτε την προσοχή στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα της ομιλίας σας. Αν αρχίσετε λέγοντας «Γεια σας, ονομάζομαι Μιχαήλ Μιχαήλ και είμαι από την Χ εταιρία» τους χάσατε. Ζουν στο τώρα με κοινωνικά κανάλια όπως τα Instagram,Snapchat   και Face Time. Εκτιμούν την αυθεντικότητα, για αυτό και η παρουσίαση σας θα πρέπει να την αποπνέει.
Μια τυπική γραμμική παρουσίαση Power Point θα είναι βαρετή για αυτούς. Χρησιμοποιείστε διαδραστικότητα και μια ποικιλία μέσων. Συμπεριλάβετε links ώστε να μπορείτε να μεταπηδάτε από το ένα θέμα στο άλλο μέσα στην οθόνη σας ή ανοίξτε  εντελώς μια  άλλη εφαρμογή ( App),video ή φάκελο. Αυτό θα επιτρέψει στην παρουσίαση σας να ακολουθεί την συζήτηση σας, πράγμα που θα δημιουργήσει μια πολύ πιο αυθεντική εμπειρία , αντίθετη από τα κονσερβοποιημένα εταιρικά slide shows. Όταν μιλάτε, να είστε ο αυθεντικός σας εαυτός, και να ενσταλάζετε ενέργεια μέσα στην παρουσίαση σας. Να χρησιμοποιείτε έντονα ,σαγηνευτικά οπτικά. Ελαχιστοποιήστε τις διαφάνειες με  τις κουκίδες (bullets). Και τα video σας πρέπει να είναι σύντομα.
Με δεδομένες τις διαφορετικές συνήθειες τους , φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο να παραδώσετε μια παρουσίαση που να αγγίζει και τις τρείς διαφορετικές γενιές. Όταν βρίσκεστε σε αμφιβολία, να θυμάστε πως το λιγότερο είναι και το περισσότερο. Τα γραφικά πλεονεκτούν του λόγου. Και  εικόνες και videos είναι ο πιο δυναμικός τρόπος για να επικοινωνήσετε μια ιδέα. Η τεχνολογία θα συνεχίσει να προωθεί για αυτό και οι καλύτεροι παρουσιαστές θα την χρησιμοποιούν για να προωθούν το μήνυμα τους, ασχέτως το πόσο  ηλικιωμένο ή  νεαρό είναι το κοινό τους.

AlexAnndra Ontra is cofounder and president of Shufflrr, an on-demand document management solution for dynamic presentations.
_______________________________________________
Θέλετε να μάθετε να κάνετε τέτοιες παρουσιάσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας.Θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μας στο κτίσιμο με αυτο τον τρόπο μαι δικτυακής επιχείρησης ; Επικοινωνήστε μαζί μας. Θέλετε να διαβάζετε και να μαθαίνετε τέτοια μυστικά επιτυχίας. Γραφτείτε ως συνδρομητές στο blog μας τώρα. Θέλετε μια άμεση βοήθεια και coaching . Επικοινωνήστε μαζί μας ή κλείστε τώρα online μια δωρεάν 30λεπτη online διάσκεψη http://meetme.so/MICHAILMAVROVOUNIOTIS

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Michail Mavrovouniotis

Ιδρυτής του Megaservice Net Δίκτυο
Spiritual Life Coach-Lifestyle Trainer 
Μέλος ΑΝΜΡ {(Network Marketing Professionals Association)
Forever Business Owner (FBO)- Manager  στη Forever Living Products
Skype: mickmav

http://www.michailmavrovouniotis.com/ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ
http : // foreverhellas FLP com /    ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ
https://www.facebook.com/michail.mavrovouniotis   ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK
https://secure.scheduleonce.com/MICHAILMAVROVOUNIOTIS  ΚΛΕΙΣΤΕ ONLINE ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: