Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

H ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ





Πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα Παθητικό Εισόδημα Δικαιωμάτων  (ΠΕΔ) το οποίο να διαρκεί μακροπρόθεσμα; Αυτό γίνεται μέσω της δημιουργίας ηγετών, και στη συνέχεια κερδίζοντας και διατηρώντας την εμπιστοσύνη τους 
Οι Ηγέτες ισούνται με το Παθητικό Εισόδημα Δικαιωμάτων

Ασχέτως του ποιο είναι το πρόγραμμα αμοιβών της συγκεκριμένης  εταιρίας σου,το να κτίσεις ένα  ΠΕΔ μπορείς να είναι το αποτέλεσμα της ποσότητας των ηγετών στο δίκτυο σου. Αντί να εστιάζεσαι στο πόσα χρήματα θα κερδίσεις, καλό θα είναι να μετατρέψεις αυτό το εισόδημα στο πόσους ηγέτες χρειάζεσαι για να το επιτύχεις. Το να δημιουργήσεις και διαχειριστείς ένα πρόγραμμα ανάπτυξη ηγετών είναι πολύ πιο εύκολο από   ένα πρόγραμμα για δημιουργία τζίρου και/ή εισοδήματος
Παράδειγμα:

Ας πούμε ότι ο στόχος σου είναι να κερδίζεις $3,000  τον μήνα. Με βάση το πρόγραμμα αμοιβών σου , γνωρίζεις ότι αυτό μπορείς να το πετύχεις αναπτύσσοντας τρία ξεχωριστά πόδια (ομάδες) με συνολική παραγωγή τον μήνα $20,000. Το πλάνο σου είναι να δημιουργήσεις τρείς ηγέτες ,έναν στο κάθε πόδι σου. Ένα πόδι που έχει δημιουργηθεί σωστά , δεν δημιουργείται βλέποντας τους τζίρους ή ακόμη και τον αριθμό των ενεργών διανομέων, αλλά ορίζεται καλύτερα από έναν ηγέτη δικτύου. Όταν θα έχεις έναν ηγέτη σε αυτό το πόδι, αυτός ο ηγέτης θα θεμελιώσει  το πόδι  και θα το αναπτύξει από αυτό το σημείο και μετά.

Πως ορίζεται ένας ηγέτης δικτύου
1.    Έχει ένα σαφές όραμα του τι έχει την πρόθεση να επιτύχει.
2.    Έχει δημιουργήσει ένα Έργο  (project) και ένα συγκεκριμένο πλάνο πραγματοποίησης του.
3.    Είναι αυτουποκινούμενος  από το όραμα του και διατηρεί τον ενθουσιασμό του, την επιμονή τού,την στάση του και - πιο σημαντικό- τις δράσεις του.
4.    Παράγει τα αποτελέσματα που έχει σκοπεύσει

Μέχρι να έχεις κάποιον που να ανταποκρίνεται και στα τέσσερα αυτά κριτήρια, δεν έχεις κανέναν ηγέτη. Μπορεί να έχεις ένα  καλό άτομο που εργάζεται σκληρά και θέλει πάρα πολύ να επιτύχει. Μπορεί ακόμη να έχεις κάποιο άτομο που θα κάνει ότι του ζητήσεις να κάνει. Όμως, μέχρι αυτό το άτομο να παράγει συνεχώς από την δική του υποκίνηση, δεν μπορεί να το υπολογίζεις για  ηγεσία..
 
Όρισε ως Στόχο της Ηγεσία

Στο κτίσιμο του δικού μου δικτύου 30.000 διανομέων, το βρήκα  πολύ σημαντικό να εκφράζω πάντα τον στόχο με όρους ηγετών. Το να εστιάζεις πάνω σε μια θέση του  προγράμματος αμοιβών ή σε ένα επίπεδο εισοδήματος είναι μια ρηχή και συχνά λανθασμένη προσέγγιση για να επιτύχεις το στόχο σου. Στις περισσότερες εταιρίες είναι πιθανό έτσι να κερδίσεις έναν τίτλο, ακόμη και χωρίς να έχεις τους ηγέτες  για να τον στηρίξουν. Το μόνο που χρειάζεται  για αυτό είναι να «τεντωθείς» για να φτάσεις εκεί. Αυτό που μένει από κάτι τέτοιο συχνά είναι ένα μια άδεια , κενού περιεχομένου βαθμίδα σε ένα δίκτυο και μια μηνιαία επιταγή που  θα είναι  απρόβλεπτη και αναξιόπιστη..
 Αντίθετα  από ένα αληθινό Παθητικό Εισόδημα Δικαιωμάτων,  αυτό που έχεις ευκαιριακά δημιουργήσει, βρίσκεται «εκτός ακεραιότητας» σε σχέση με το στόχο σου. Και σε αφήνει χωρίς δύναμη-με λίγη ενέργεια και ενθουσιασμό. Η απογοήτευση αρχίζει να δημιουργείται και είναι μια κατηφορική πορεία που σε περιμένει από εκεί και πέρα.
Αντί η ηγεσία να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα σε σχέση με τον τίτλο σου και τους στόχους εισοδήματος σου, κάνε την ένα υποπροϊόν του στόχου σου. Όταν εστιάζεις στο να αναπτύσσεις τον εαυτό σου ως  έναν δυναμικό ηγέτη, τότε θα προσελκύεις δυναμικούς ηγέτες στο δίκτυο σου.
Πως να Κερδίζεις και να Διατηρείς την Αφοσίωση των Ηγετών

Για να κτίσεις ένα Παθητικό Εισόδημα Δικαιωμάτων, το δίκτυο σου θα πρέπει να αποκτήσει και διατηρήσει ρυθμό. Θα πρέπει οι διανομείς σου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν, συστήνουν και κάνουν εγγραφές κάθε μήνα-ασχέτως του τι συμβαίνει. Το μυστικό στο να επιτύχουν αυτό βρίσκεται  στους ηγέτες σας.
 Ολόκληρα δίκτυα διανομέων συμμετέχουν  με βάση το πως είναι συνδεδεμένα με του ηγέτες της γραμμής αναδοχής. 

Ηγεσία και Σχέσεις: Η Κόλλα που κρατά ενωμένο το δίκτυο

Το να διατηρείς ηγέτες είναι δύσκολη δουλειά. Γιατί από τη φύση του ένας ηγέτης συχνά έχει ανάγκη περισσότερα από όσα εμείς μπορούμε να του προσφέρουμε. Ψάχνει για την επόμενη ευκαιρία, το επόμενο  «σύνορο» του. Για το μέρος στο οποίο μπορεί να είναι ο ηγέτης. Οι ηγέτες έχουν ισχυρές γνώμες και απόψεις, και συχνά τον εγωϊσμό για να ταιριάξουν. Είναι ευκολότερο να βρεθείς σε σύγκρουση με έναν ηγέτη σου παρά με οποιοδήποτε άλλο άτομο του δικτύου σου. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πληγωμένα συναισθήματα αλλά και ακόμη στο να αφήσει την εταιρία.
Πως λοιπόν μπορείς να διατηρήσεις την αφοσίωση των ηγετών, και να μην πεθάνει αυτή στη διαδρομή;

Να κάποιες πρακτικές δράσεις και συμπεριφορές που έχω βρει  να  είναι αποτελεσματικές:

Εμπιστευθείτε τους ηγέτες σας

·         Ίσως όχι και τα πάντα, όμως μοιραστείτε με αυτούς λίγα περισσότερα από όσα είναι βολικό να κάνετε. Ειδικά σε θέματα που νιώθουν μια ισχυρή ανάγκη να γνωρίζουν.

Υπερβείτε τις Προσδοκίες τους

·         Κάνετε για τους ηγέτες σας περισσότερα από αυτά που περιμένουν να κάνετε.

Λέτε την αλήθεια στου ηγέτες σας

·         Μην τους τα «γυρνάτε». Είναι οι συνεργάτες σας .Θέστε τους όλα τα ζητήματα και ζητήστε την συνεργασία , την ηγεσία και την αφοσίωση τους.

Διατηρείστε την ακεραιότητα σας

·         Μην μιλάτε για ένα σύνολο αξιών και ζείτε με βάση κάποιο άλλο. Οι ηγέτες βλέπουν μέσα από αυτό , και αυτό διαβρώνει την  εμπιστοσύνη και την πίστη τους.
 
Διατηρείστε το μακροχρόνιο όραμα σας ζωντανό για αυτούς

·         Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πως έχουν μια ισχυρή θέση σε αυτό το όραμα. Τι σημαίνει αυτό για αυτούς μακροπρόθεσμα;




Διατηρείστε την ακεραιότητα της ομάδας ηγεσίας σας

·         Απομακρύνετε εκείνους που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα. Κρατήστε ψηλά τον πήχη  και στη ίδια γραμμή με τις αξίες για τις οποίες μιλάτε. Προκαλείτε τους ηγέτες  σας να ζουν με αυτές και αυτές τις αξίες και αυτά τα πρότυπα.
Επιτρέψτε στους ηγέτες να μπουν στη θέση σας
·         Δώστε τους ευκαιρίες να ηγηθούν σε τομείς που εσείς το κάνετε κανονικά. Έτσι θα δουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα από μια νέα οπτική γωνία και θα σας σεβαστούν περισσότερο στη διαδικασία.

Αγαπάτε,εκτιμάτε και πιστευτείτε στους ηγέτες σας

·         Εκτιμάτε την μοναδικότητα τους και αποδεχθείτε  τις ατέλειες τους. Σαν τον καθένα, έτσι και οι ηγέτες ψάχνουν για ένα ασφαλές μέρος να είναι      ο εαυτός τους.

«Παίζετε» μαζί σε όλα με τους ηγέτες σας

·         Με το να παίζετε μαζί κτίζετε ισχυρότερους δεσμούς και γκρεμίζει τα φράγματα. Αυτό ενθαρρύνει την αυθεντικότητα και την φιλία. Το παιχνίδι είναι ισχυρό, ειδικά όταν το απολαμβάνουν πιο συχνά από ότι  το σύνηθες.

Ακούτε,ακούτε,ακούτε

·         Απενεργοποιήστε τις απόψεις σας  και ακούτε με την καρδιά σας και το μυαλό σας. Επιτρέψτε στους ηγέτες σας να γνωρίζουν ότι τους ακούτε- όχι ότι απαραίτητά συμφωνείτε μαζί τους, αλλά ότι σίγουρα τους ακούτε.

Όταν εστιάζετε στην εξεύρεση και ανάπτυξη ηγετών με αυτό τον τρόπο, τότε αυτό που θα κτίσετε είναι φιλίες που διαρκούν, συνεργασίες με αφοσίωση και ένα αληθινό Παθητικό Εισόδημα Δικαιωμάτων πάνω στο οποίο μπορείτε να βασίζεστε..
 
(βασισμένο σε άρθρο του Richard Brook
___________________________________________________

Αν θέλετε κάθε εβδομάδα να λαμβάνετε ένα άρθρο που θα βοηθήσει την επιχειρηματική και προσωπική σας ανάπτυξη, κάντε εγγραφή στο Blog μας  (πάνω δεξιά πλευρά) , για να το λαμβάνετε στο email σας.

Αν θέλετε την συμβουλευτική μου υποστήριξη στη δημιουργία της δικής σας επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ ή άμεσων πωλήσεων ή στην βελτίωση και ανάπτυξη μια επιχέείρησης που ήδη έχετε, τότε καλέστε με στα τηλέφωνα 2105018493 και 6938979887 , ή στείλτε μου emai στο mmavrovouniotis@gmail.com ή κλείστε απευθείας μια δωρεάν συμβουλευτική διάσκεψη γνωριμίας εδώ 

http://meetme.so/MICHAILMAVROVOUNIOTIS




Δεν υπάρχουν σχόλια: